SEARCH

Enter your search query in the box above ^, or use the forum search tool.

You are not logged in.

#1 2014-01-14 22:28:17

lurka
Member
Registered: 2012-04-20
Posts: 47

Configure Openbox window menu?

Hello, is it possible to configure the Openbox window menu (alt-space menu)? I'm looking at the openbox website and for config files on my system, but haven't found any way.

Offline

Help fund CrunchBang, donate to the project!

#2 2014-01-14 22:50:46

iann
#! Die Hard
Registered: 2010-09-10
Posts: 720

Re: Configure Openbox window menu?

Offline

#3 2014-01-14 22:51:21

Naik
#! Die Hard
From: Leipzig
Registered: 2012-11-16
Posts: 595

Re: Configure Openbox window menu?

Hello!

i don`t think so..
The question that comes to my mind is: WHY?
Don`t get me wrong. I love tweaking and changing stuff, but i barely even use this menu and just can`t see what i should be doing with it and what your purpose is.
if you can tell me what you want to do, we maybe find another way to achive it..
and if it is just about the looks: these are ruled by the /usr/share/themes/*yourtheme*/openbox-3/themerc and behave just like the application-menu (super+space).

greetz -naik


*kaum macht man es richtig, funktioniert es sofort*

Offline

#4 2014-01-14 22:54:25

porkpiehat
#! Die Hard
Registered: 2012-10-02
Posts: 973

Re: Configure Openbox window menu?

(edit) wrong menu, sorry

Last edited by porkpiehat (2014-01-14 22:57:05)


You can't make anything idiot proof because idiots are so ingenious.

Offline

#5 2014-01-14 23:27:27

pvsage
Internal Affairs
From: North Carolina
Registered: 2009-10-18
Posts: 13,943

Re: Configure Openbox window menu?

As far as changing the content and action of the menu, I think you'd have to edit source code and recompile.  If it's jsut about the looks & feels, then what Naik said, the Openbox wiki link posted by iann covers just about all the variables if you want to make your own theme.

Offline

#6 2014-01-14 23:50:15

lurka
Member
Registered: 2012-04-20
Posts: 47

Re: Configure Openbox window menu?

@Iann - thanks for the link, although I should've been more clear in my question.

@Naik, pvsage - The reason I asked is because I don't like the default maximize/restore hotkey behavior. Alt-space x maximizes but doesn't unmaximize, you have to use alt-space e to "restore" instead. So it's just a minor inconvenience. I could probably set up a key chain binding to do the same thing.

Offline

#7 2014-01-14 23:57:10

PackRat
#! Die Hard
From: USA
Registered: 2011-03-03
Posts: 1,517

Re: Configure Openbox window menu?

You will want ToggleMaximize

Openbox actions

key bindings are in the ~/.config/openbox/rc.xml file.

Last edited by PackRat (2014-01-14 23:58:43)


"It does not require many words to speak the truth." - Chief Joseph, Nez Perce tribe

Offline

#8 2014-01-24 06:04:58

seppalta
#! Member
Registered: 2012-05-04
Posts: 94
Website

Re: Configure Openbox window menu?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB

Copyright © 2012 CrunchBang Linux.
Proudly powered by Debian. Hosted by Linode.
Debian is a registered trademark of Software in the Public Interest, Inc.

Debian Logo